brownie:


  • 220 gr ongezouten boter
  • 170 gr Chovali Costa Rica 70 % pure chocolade
  • 440 gr kristalsuiker
  • 4 st ei
  • 1 st vanillepeul, merg
  • 190 gr gezeefde bloem
  • 1 gr zout
  • 120 gr gehakte Chovali Costa Rica 70% pure chocolade
  • 75 gr Chovali Cacao nibs

smelt de 170 gr chocolade samen met de boter en meng er de suiker door, daarna de eieren en vanillemerg.

Spatel de bloem en zout door tot een beslag en vervolgens de 120 gr gehakte chocolade.

Vul, een met bakpapier beklede vorm van ong 30x20cm en 5cm hoog, met het beslag en bestrooi met de cacaonibs.

bak de brownie af op 175 C gedurende 25-35 min. Even testen met een sateprikker of deze er schoon uitkomt en dan is de brownie klaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en smullen maar......

tip: als je teveel hebt gebakken, kun je deze ook perfect invriezen!

brownie

lavacake:

  • 150 gr ongezouten boter
  • 150 gr Chovali Costa Rica 70% pure chocolade
  • 75 gr gezeefde bloem
  • 200 gr kristalsuiker
  • 4 st ei

  

smelt de chocolade samen met de boter en spatel er de suiker door. Dan 1 voor 1 de eieren en vervolgens de gezeefde bloem. Kleine aluminium of ovenschaaltjes invetten en vullen tot 3/4 van de vorm.

afbakken in een heteluchtoven van 180 C in 12 minuten.

vanuit de vorm storten op een bordje en eventueel serveren met vanileijs en verse frambozen.

tip: een Rolo in de kern stoppen voor het afbakken voor een extra caramel "touch"

lavacake