brownie:
smelt de 170 gr chocolade samen met de boter en meng er de suiker door, daarna de eieren en vanillemerg.
Spatel de bloem en zout door tot een beslag en vervolgens de 120 gr gehakte chocolade.
Vul, een met bakpapier beklede vorm van ong 30x20cm en 5cm hoog, met het beslag en bestrooi met de cacaonibs.
bak de brownie af op 175 C gedurende 25-35 min. Even testen met een sateprikker of deze er schoon uitkomt en dan is de brownie klaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en smullen maar......
lavacake:
smelt de chocolade samen met de boter en spatel er de suiker door. Dan 1 voor 1 de eieren en vervolgens de gezeefde bloem. Kleine aluminium of ovenschaaltjes invetten en vullen tot 3/4 van de vorm.
afbakken in een heteluchtoven van 180 C in 12 minuten.
vanuit de vorm storten op een bordje en eventueel serveren met vanileijs en verse frambozen.
tip: een Rolo in de kern stoppen voor het afbakken voor een extra caramel "touch"
Puntmosstraat 65
1441 LJ, Purmerend
Atelier:
Oosteinderweg 106B/ 5
1432 AN, Aalsmeer
Copyrights 2023 - Linders Culinair Maatwerk. All Rights Reserved